Despre noi
Asociația Clubul pentru Perfecționarea Neurologilor a fost înființată în anul 2020 cu scopul de a promova și susține perfecționarea medicilor neurologi transilvăneni vorbitori de limba maghiară. Scopul principal al asociației este formarea profesională, educația și crearea de contacte colegiale personale.
Asociația Clubul pentru Perfecționarea Neurologilor
Ideea creării unei asociații pentru promovarea formării profesionale a neurologilor vorbitori de limba maghiară din Transilvania s-a născut în 2012, la o întrevedere la care au participat Dr. László Csiba și Dr. Dániel Bereczki (profesori de neurologie din Ungaria), respectiv Conf. Dr. Szabolcs Szatmári și Dr. Benedek Pelok, medici primari de neurologie. Prima conferință organizată a avut loc în anul 2013 la Mădărași, județul Harghita. Cadrul formal al activității a fost stabilit în 2020, asociația fiind înregistrat de medici neurologi de la Odorheiu Secuiesc: Benedek Pelok, Edit Páll și Zoltán Zima.
- Fondat: 2020
- Pagină de internet: www.ntk-klub.ro
- Email:titkarsag@ntk-klub.ro
- Facebook:Zárt csoport
- Adresă fiscală:Feliceni 177B, jud. Harghita
- Cod fiscal:42856123
- Cod IBAN:RO48BRDE210SV56761032100 RON
Începând cu anul 2020, din cauza situației create de pandemie, asociația a ținut legătura cu neurologi prin organizarea de mese rotunde online, îndeplinindu-și astfel în continuare misiunea. În 2021, am reușit să organizăm din nou conferință cu participare fizică.
Pe scurt
Cifrele activității!
Membrii de conducere servesc fericit
Membrii sunt încriși în asociație
Neurologi mențin contact cu noi
Conferințe organizate cu succes
Mese rotunde online pentru că este pandemie
Conferință online pentru că este pandemie
Structura organizatorică
Conducerea executivă a asociației este asigurată de un consiliu de conducere format din trei membrii. Deciziile se iau de către membrii asociației cu ocazia adunărilor generale.
Consiliu de conducere
Orbán-Kis Károly
președinte
- medic specialist neurolog
- conferențiar la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și tehnologie din Târgu Mureș
- doctor în medicină
Cenzor
Péter Sándor
expert contabil
Adunarea generală
Membrii
Membrii înscriși în asociație formează adunarea generală, aceasta fiind principalul organ de decizie al asociației.
Pot fi:
- membri titulari
- membri de onoare
Vrei să fi membru:
- completează cererea de aderare
- complează formularul online cu datele proprii (va trebui încărcat cererea de aderare și copie după cartea de identitate)
- conform actului constitutiv, decizia va fi luată de către consiliul de conducere, decizia fiind comunicată prin email
Misiune
Actul constitutiv al asociației stabilește o serie de obiective:
Organizare
Organizarea, desfășurarea și coordonarea de programe regionale, naționale și internaționale, de interes și beneficiu public, în domeniul neurologiei.
Evenimente
Conferințe, seminarii, concursuri, simpozioane, tabere educaționale, tabere de formare profesională, instruire și informare etc., tabere în domeniul neurologiei, atât pentru profesioniștii din domeniul sănătății, cât și pentru publicul larg.
Publicații
Cărți, ziare, reviste, broșuri, buletine informative, materiale audio-vizuale (CD-uri, DVD-uri, materiale online etc.), materiale didactice etc., în domeniul neurologiei.
Participare la conferințe
Participarea la conferințe, seminarii, cursuri, programe de formare, simpozioane organizate în Ungaria și în străinătate, în cadrul cărora sunt prezentate probleme generale, tehnice, organizatorice, metodologice și profesionale din domeniul neurologiei, precum și sprijin pentru participarea membrilor săi și a altor persoane la aceste evenimente.
Sprijinirea instituțiilor
Sprijinirea instituțiilor, unităților, departamentelor și a organizațiilor (publice și/sau private) cu echipamente, instrumente și utilaje speciale etc. respectiv suport (care sunt specifice activităților în cauză, în domeniile de activitate prevăzute în statut).
Formarea de relații
Stabilirea și menținerea relațiilor de cooperare cu asociații, fundații sau organizații cu scopuri și obiective similare în țară și în străinătate. Stabilirea și menținerea relațiilor interne și externe în domeniul sănătății, în special în neurologie.
Sprijin financiar
Acordarea de burse de studiu. Înființarea unui fond de recompense și premii. Sprijin pentru activități de cercetare în domeniul neuroștiinței.
Sprijinul pacienților
Sprijin pentru pacienții cu boli neurologice. Stabilirea unui mecanism de cooperare și consultare în contextul politicilor centrate pe pacient între autoritățile centrale sau locale și asociațiile de pacienți.
Sprijinirea asociației
Asociația este înregistrată în Registrul entităților/unităților de cult.
Persoanele fizice și PFA pot oferi ca sponsorizare până la 3,5% din impozitul pe venituri atunci când completează declarația fiscală standard (formular 230: variantă pentru completare electronică). Microîntreprinderile și societățile comerciale ne pot sprijini cu până la 20% din impozitul pe venit. În acest caz, trebuie trimis un e-mail la secretariatul asociației pentru încheierea unui contract de sponsorizare.
Banii din sponsorizări sunt utilizați pentru finanțarea activităților și obiectivelor stabilite prin actul constitutiv.