Asociația
Clubul
pentru
Perfecționarea
Neurologilor

Despre noi

Asociația Clubul pentru Perfecționarea Neurologilor a fost înființată în anul 2020 cu scopul de a promova și susține perfecționarea medicilor neurologi transilvăneni vorbitori de limba maghiară. Scopul principal al asociației este formarea profesională, educația și crearea de contacte colegiale personale.

Asociația Clubul pentru Perfecționarea Neurologilor

Ideea creării unei asociații pentru promovarea formării profesionale a neurologilor vorbitori de limba maghiară din Transilvania s-a născut în 2012, la o întrevedere la care au participat Dr. László Csiba și Dr. Dániel Bereczki (profesori de neurologie din Ungaria), respectiv Conf. Dr. Szabolcs Szatmári și Dr. Benedek Pelok, medici primari de neurologie. Prima conferință organizată a avut loc în anul 2013 la Mădărași, județul Harghita. Cadrul formal al activității a fost stabilit în 2020, asociația fiind înregistrat de medici neurologi de la Odorheiu Secuiesc: Benedek Pelok, Edit Páll și Zoltán Zima.

 • Adresă fiscală:Feliceni 177B, jud. Harghita
 • Cod fiscal:42856123
 • Cod IBAN:RO48BRDE210SV56761032100 RON

Începând cu anul 2020, din cauza situației create de pandemie, asociația a ținut legătura cu neurologi prin organizarea de mese rotunde online, îndeplinindu-și astfel în continuare misiunea. În 2021, am reușit să organizăm din nou conferință cu participare fizică.

Pe scurt

Cifrele activității!

Membrii de conducere servesc fericit

Membrii sunt încriși în asociație

Neurologi mențin contact cu noi

Conferințe organizate cu succes

Mese rotunde online pentru că este pandemie

Conferință online pentru că este pandemie

Structura organizatorică

Conducerea executivă a asociației este asigurată de un consiliu de conducere format din trei membrii. Deciziile se iau de către membrii asociației cu ocazia adunărilor generale.

Consiliu de conducere

Orbán-Kis Károly

președinte

 • medic specialist neurolog
 • conferențiar la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și tehnologie din Târgu Mureș
 • doctor în medicină

Mihály István

vicepreședinte

 • medic specialist neurolog, Spital Județean de Urgență Miercurea Ciuc
 • asistent universitar asociat, UMFST Târgu Mureș
 • doctor în medicină

Kelemen krisztina

secretar

 • medic specialist neurolog
 • asistent universitar, UMFST Târgu Mureș
 • doctorand

Cenzor

Péter Sándor

expert contabil

Adunarea generală

Membrii

Membrii înscriși în asociație formează adunarea generală, aceasta fiind principalul organ de decizie al asociației.

Pot fi:

 • membri titulari
 • membri de onoare

Vrei să fi membru:

 • completează cererea de aderare
 • complează formularul online cu datele proprii (va trebui încărcat cererea de aderare și copie după cartea de identitate)
 • conform actului constitutiv, decizia va fi luată de către consiliul de conducere, decizia fiind comunicată prin email

Misiune

Actul constitutiv al asociației stabilește o serie de obiective:

Organizare

Organizarea, desfășurarea și coordonarea de programe regionale, naționale și internaționale, de interes și beneficiu public, în domeniul neurologiei.

Evenimente

Conferințe, seminarii, concursuri, simpozioane, tabere educaționale, tabere de formare profesională, instruire și informare etc., tabere în domeniul neurologiei, atât pentru profesioniștii din domeniul sănătății, cât și pentru publicul larg.

Publicații

Cărți, ziare, reviste, broșuri, buletine informative, materiale audio-vizuale (CD-uri, DVD-uri, materiale online etc.), materiale didactice etc., în domeniul neurologiei.

Participare la conferințe

Participarea la conferințe, seminarii, cursuri, programe de formare, simpozioane organizate în Ungaria și în străinătate, în cadrul cărora sunt prezentate probleme generale, tehnice, organizatorice, metodologice și profesionale din domeniul neurologiei, precum și sprijin pentru participarea membrilor săi și a altor persoane la aceste evenimente.

Sprijinirea instituțiilor

Sprijinirea instituțiilor, unităților, departamentelor și a organizațiilor (publice și/sau private) cu echipamente, instrumente și utilaje speciale etc. respectiv suport (care sunt specifice activităților în cauză, în domeniile de activitate prevăzute în statut).

Formarea de relații

Stabilirea și menținerea relațiilor de cooperare cu asociații, fundații sau organizații cu scopuri și obiective similare în țară și în străinătate. Stabilirea și menținerea relațiilor interne și externe în domeniul sănătății, în special în neurologie.

Sprijin financiar

Acordarea de burse de studiu. Înființarea unui fond de recompense și premii. Sprijin pentru activități de cercetare în domeniul neuroștiinței.

Sprijinul pacienților

Sprijin pentru pacienții cu boli neurologice. Stabilirea unui mecanism de cooperare și consultare în contextul politicilor centrate pe pacient între autoritățile centrale sau locale și asociațiile de pacienți.

Educație

Educarea asociațiilor de pacienți pentru a lucra cu autoritățile centrale sau locale.

Evenimente

În prezent activitățile asociației sunt reprezentate de organizarea de conferințe și mese rotunde respectiv sprijinirea activității medicilor prin sponsorizări.

 • Toate
 • Conferințe
 • Mese rotunde
 • Evenimente de binefacere
 • Organizat de alte entități

Sprijinirea asociației

Asociația este înregistrată în Registrul entităților/unităților de cult.

 

Persoanele fizice și PFA pot oferi ca sponsorizare până la 3,5% din impozitul pe venituri atunci când completează declarația fiscală standard (formular 230: variantă pentru completare electronică sau variantă pentru completare manuală). Microîntreprinderile și societățile comerciale ne pot sprijini cu până la 20% din impozitul pe venit. În acest caz, trebuie trimis un e-mail la secretariatul asociației pentru încheierea unui contract de sponsorizare.

 

Persoanele fizice pot oferi oricând donații prin ordin de plată, sumele trebuie trimise pe contul asociației. Vă rugăm ca la mențiuni să treceți: "Donatie - Asociatia pentru perfectionarea neurologilor". Facilităm acordarea de donații de la persoane fizice prin oferirea posibilității de utiliza cardul bancar!

 

Banii din sponsorizări sunt utilizați pentru finanțarea activităților și obiectivelor stabilite prin actul constitutiv.

În anul 2022 asociația a oferit ca și sponsorizare un calculator Clinicii de Neurologie nr. II din Târgu Mureș, pentru a facilita activitatea medicilor.

szamitogep

Sponsorizare

2022

În cadrul proiectului Epilepsy Challenge am organizat în data de 03.07.2022 crosul de binefacere Run for epilepsy în Miercurea Ciuc.

rfe

Eveniment de binefacere

2022

Am ajutat la echiparea laboratorului de EEG din cadrul Spitalului Miercurea Ciuc.

EEG

Sponsorizare

2022r

Ajutăm activitatea neurologilor din spitalele din Ardeal prin achiziționarea unor licențe pentru Radiant DicomViewer.

radiant

Sponsorizare

2022

Contact

Adresă:

Feliceni 177B, județul Harghita

Telefon:

În curând...

Încărcare...
Mesajul a fost trimis. Mulțumim!